Dijous i thursday signifiquen respectivament dia de Júpiter i dia de Thor.
Resulta una mica sorprenent que encara hi haja dies dedicats a déus dels panteons mitològics, després de molts anys, segles, de domini d’una religió monoteista com el cristianisme.
No en sé gaire de mitologia, però sembla que Júpiter i Thor eren els déus en cap dels seus respectius panteons, o siga del conjunt de déus d’aquelles religions mitològiques.
Eren uns déus creats a imatge i semblança dels humans, fins i tot, menjaven, tenien amants i fills.
Cupid, per exemple, era fill de Venus, a la qual li dediquem el divendres, i de Mart, déu de la guerra, al qual li dediquem el dimarts.
Mercuri, per completar, era fill de Júpiter i de Maia Maiestas. Li dediquem el dimecres.
I totes aquestes històries d’aquests déus, als quals els dediquem uns dies de la setmana, Â foren durant molts anys, segles, creences acceptades per quasi tots els humans que vivien a la ribera del Mediterrani, excepte pels jueus d’Israel.
Aquests creien, encara creuen, que només hi ha un Déu i que els humans foren creats a imatge i semblança d’ell.
Això va ser, segons la Bíblia, el sisé dia d’una cronologia que es remunta, segons el calendari hebreu, 5.773 anys.
Però per altra banda, hi ha qui afirma, després d’haver analitzat fòssils humans, que som a aquest planeta fa uns 200.000 anys.
Planeta del qual  hi ha qui afirma que té uns 4.540.000.000 anys.
Planeta, la Terra, que s’ubica a un extrem de la Via Làctea, una de les 100.000.000.000 galàxies que, pam dalt, pam baix, té l’univers.
Univers del qual hi ha qui afirma que té uns 13.770.000.000 d’anys.
Jo, Cohèlet, que era rei d’Israel, a Jerusalem, vaig posar-me amb tot l’ànima a investigar amb l’ajuda de la saviesa tot el que passa davall del cel: un mal ofici, val  dir-ho, que Déu ha imposat als humans! (Eclesiastés 1 -12.13).
Discrepe de Cohèlet, investigar amb l’ajuda de la saviesa, tindre curiositat, personalment em fa molt feliç.
Feliç dijous!!
Retroenllaç: De endogamias | CambiaCalp